Învățământ Social Știri generale

BACĂU | Vaccinarea și testarea, promovate în rândul dascălilor, elevilor și părinților din județ

Campania ,,Vaccinare și testare pentru învățare”, lansată de Ministerul Educației, a ajuns în județul Bacău. Elevii, părinții și profesorii băcăuani au putut afla avantajele celor două elemente-cheie pentru educarea copiilor și recuperarea pierderilor generate de modul de predare online. În județul Bacău, doar o treime dintre dascăli au ales să se imunizeze împotriva COVID-19.

La conferința de prezentare a campaniei ,,Vaccinare și testare pentru învățare” au participat prof. Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educației, inspectorul școlar general, prof. Ida Vlad, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, dr. Mihaela Arim, și prefectul județului Bacău, Leonard Bulai.

Cu toții ne dorim să revenim la predarea în clasă. Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să crească numărul de cadre din învățământ vaccinate. Efectul advers ale distanțării fizice va fi curând distanțarea socială, ceea ce nu ne dorim. Trebuie să aplicăm aceeași metodă pe care o predăm și copiilor, aceea de a verifica din surse avizate informațiile privind vaccinarea.”, a transmis secretarul de stat Zoltan Kallos.

Și eu sunt de părere că nimic nu poate înlocui interacțiunea din sala de clasă. Tocmai de aceea, reiterez sprijinul pe care instituția noastră îl acordă permanent Direcției de Sănătate Publică pentru identificarea de noi modalități de a crește numărul persoanelor la care ajunge vaccinul. Vom lua în considerare să intensificăm aceste eforturi în special în mediul rural, în perioada următoare.„, a transmis prefectul Bacăului, Leonard Bulai.

Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” are rolul  de a încuraja imunizarea împotriva COVID-19 a personalului din învățământ, un element care ar putea contribui la decizia de a redeschide unitățile de învățământ integral, indiferent de scenariile în care se află localitățile.

În prezent, doar 33% din personalul din învățământul băcăuan este vaccinat, iar din acest procent, doar 2.200 de angajați au primit ambele doze. În perioada următoare se preconizează organizarea unor caravane mobile de vaccinare. În acelasi timp, dascălii au posibilitatea de merge în centrele de vaccinare, pentru imunizarea cu serul Astra Zeneca, direct, fără o înscriere prealabilă pe platformă.

Sursa foto: facebook.com / Prefectura Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.