Învățământ Știri generale

Din toamnă, toți elevii din România vor putea să-și evalueze profesorii. Radu Szekely: Feedback-ul va fi anonim, fără impact asupra calificativelor și salariilor profesorilor

În semestrul în curs, elevii pot evalua activitatea profesorilor doar în școlile care doresc să implementeze acum proiectul Ministerului Sănătății, însă din anul școlar următor, feedback-ul va fi disponibil în fiecare școală din România. Informația a fost prezentată de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Radu Szekely, într-o postare pe Facebook.

,,La nivelul Ministerului Educației se lucrează în prezent, în colaborare cu Consiliul Național al Elevilor, la o metodologie și la un chestionar care să permită colectarea, în mod anonim, a opiniilor elevilor cu privire la procesul de predare-învățare-evaluare. Este vorba de un tip de feedback pe care orice beneficiar al unui serviciu îl poate da prestatorului pentru a ajuta la îmbunătățirea acelui serviciu: aici vorbim despre serviciul public de educație.„, a transmis secretarul de stat Radu Szekely.

Informațiile nu vor fi făcute publice. Ele vor fi analizare în cadrul școlilor, cu scopul de a îmbunătăți activitatea de la cursuri.

,,Acest feedback se colectează și rezultatele se discută intern, cu elevii la nivel de clasă și cu colegii și directorul la nivel de școală, fără a fi public și fără a avea vreun impact asupra calificativelor sau salariilor profesorilor. Este vorba deci de o activitate cu scop formativ, care să ajute profesorul să își calibreze activitățile la nevoile și așteptările elevilor, acolo unde acest lucru este posibil și în limita responsabilităților fiecărei părți implicate.”, a explicat secretarul de stat din Ministerul Educației.

Sursa foto: facebook.com / Radu Szekely

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.