Social Știri generale

Fotbalistul Erling Haaland, superstarul Borussiei Dortmund, impresionat de situația copiilor cu autism din Bihor

Fotbalistul Erling Haaland, căruia asistentul Octavian Șovre i-a cerut un autograf la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund, a rămas impresionat de gestul tușierului român și de motivul pentru care acesta din urmă a riscat inclusiv suspendarea din partea UEFA. Starul Borussiei a trimis un colet pe adresa Asociației SOS Autism Bihor, organizație sprijinită de Octavian Șovre.

Pachetul trimis de Haaland în România conține tricoul său de joc și alte materiale de colecție, toate cu semnătura vedetei celor de la Borussia Dortmund, precum și o scrisoare de mână, adresată președintelui asociației, Simona Zlibuț.

,,Dragă Simona, vă trimit toate gândurile bune pentru treaba grozavă pe care o faceți în România. Bucurați-vă, vă rog, de micul meu cadou pe care îl găsiți în acest pachet. Multă dragoste!”, a fost mesajul transmis de superstarul echipei germane.

,,Cuvintele de mulțumire sunt modeste pentru recunoștința ce o avem față de gestul nobil al acestui sportiv. Vă mulțumim!”, a fost răspunsul transmis de reprezentanții fundației susținute de Octavian Șovre.

Gestul fotbalistului vine după ce, la finalul partidei dintre Manchester City și Borussia Dortmund, asistentul Octavian Șovre a mers la Haaland și i-a cerut autograf pe ambele cartonașe, imagine care a făcut imediat înconjurul Europei. Gestul său a fost comentat intens, iar tușierul, care are o experiență îndelungată în arbitraj, a fost acuzat că ar fi încălcat reguli nescrise de conduită.

La scurt timp după acele imagini, Șovre a oferit explicația, de-a dreptul emoționantă. Asistentul ajută de peste cinci ani un centru din Bihor un fac terapie copii și adulți cu forme grave de autism. Finanțarea asociației care se ocupă de acest centru se face exclusiv din donații și strângeri de fonduri de pe urma scoaterii la licitație a unor obiecte de valoare. Printre acestea, se numără și auografele pe care Șovre i le-a cerut lui Haaland, superstarul de la Borussia.

Din 2015, Șovre a strâns suveniruri de la meciurile la care a fost delegat în străinătate, de la tricouri ale fotbaliștilor, fotografii, până la autografe luate pe cartonașele de joc sau pe fanionul pe care l-a folosit la meci. Le-a donat pe toate, pentru a sprijini Asociația SOS Autism Bihor.

Sursa foto: captură Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.