Știri generale Universitate

BACĂU | 29 de ani cu Universitatea „George Bacovia”

2021 este anul aniversărilor pentru Comunitatea Academică „George Bacovia”. Pe 23 aprilie, se împlinesc 29 de ani de la înființarea Universității „George Bacovia” Bacău (UGB). 2021 înseamnă și „borna” pentru cei 20 de ani de la acreditarea instituțională, 25 de ani de la absolvirea primei promoții UGB de economiști și 10 ani de la absolvirea primei promoții de juriști UGB.

„Mulțumesc sincer pentru toate realizările de până acum «Familiei Universitare Bacoviene», fondatorilor, colegilor, absolvenților și studenților, personalului administrativ, colaboratorilor, tuturor persoanelor care au fost sau sunt parte a mărețului nostru proiect, pentru efortul depus și rezultatele deosebite obținute. Menirea primordială a universității noastre este să pregătească noi generații de specialiști competitivi, capabili să facă față societății moderne. Din punct de vedere teoretic și practic, educația universitară oferă tuturor tinerilor, și nu numai, șanse egale de a-și dezvolta capacitățile și cultiva aptitudinile, virtuțile. Multe dintre aspectele calitative sunt astăzi noi: integrarea UGB în proiecte naționale și internaționale, relaxarea frontierelor dintre specialitățile economico – juridice (a fost înființat recent un nou master «Drept antreprenorial»), adresabilitate mai bună către studenții din Diaspora”, a transmis conf.univ. dr. Andrei Octavian Paraschivescu, rectorul Universității „George Bacovia” Bacău, printr-un comunicat de presă.

În decursul acestor ani, la UGB s-a înființat prima facultate particulară de Contabilitate și Informatică de Gestiune acreditată din țară, singurul program de studii universitare de licență Drept din Bacău, singurul program de studii universitare de licență Administrație publică din Bacău, iar până acum înregistrează peste 20.000 de absolvenți licențiați, masteranzi sau absolvenți de cursuri postuniversitare. Mai mult, UGB Bacău a primit recunoaștere națională și internațională în domeniul cercetării, prin cele două reviste științifice indexate în baze de date internaționale și prezente în biblioteci românești și străine, peste 200 de tratate și manuale universitare publicate de cadrele didactice de aici și peste 5.000 de lucrări științifice susținute sau publicate.

„Sunt 23 de ani de când, cu emoție, am pășit pragul acestei Universități, o operă colectivă a unei comunități dedicate educației. Am atât de multe amintiri frumoase, mai întâi în calitate de student și apoi în calitate de cadru didactic. Îmi amintesc de fiecare profesor în parte, de colegii mei care azi ocupă funcții importante în organizații publice sau private. Anii de studenție la UGB au fost ani frumoși, ani în care am legat prietenii pe viață, ani în care mi-am conturat drumul spre ceea ce sunt acum. Sunt mândră că-mi dedic timpul și priceperea mea unei Universități în care studenții sunt partenerii noștri, se așează la aceeași masă cu noi când lucrăm la proiecte comune și rămân parte din marea noastră familie și după absolvire. Cea de-a 29-a aniversare a Universității «George Bacovia» este un fericit prilej de a rosti, cu deosebită considerație și respect: La mulți ani, Alma Mater!”, a declarat și lect. univ. dr. Violeta Urban, decanul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative, și absolventă a primei specializări de Management din cadrul UGB Bacău.

Sursa foto: UGB Bacău

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *