Învățământ Social Știri generale

Ministrul Educației: După vacanță, elevii din clasele terminale să vină la școală în efectiv complet și în scenariul roșu, iar elevii din școlile speciale să facă doar cursuri față în față

Ministrul Educației vrea ca elevii din clasele terminale să poată merge la școală în același timp cu toată clasa, nu doar jumătate de efectiv. De asemenea, copiii din școlile speciale, să meargă la cursuri cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care se află localitatea. Ministrul Sorin Cîmpeanu a prezentat cele două solicitări în ședința Comitetului pentru revenirea României la normalitate.

,,Am solicitat să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiției care vizează înjumătățire efectivelor în clasele terminale în scenariul roșu. Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceeași școală, pe același palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezență fizică efectiv complet, cei de clasa a VIII-a, care au de susținut examenul național începe în luna iunie, Evaluarea Națională, trebuie să vină doar jumătate.

O a doua cerere pe care am prezentat-o (…) a fost aceea ca școlile speciale să fie deschise integral cu prezență fizică începând cu data de 5 mai, la revenirea din vacanță, respectiv 10 mai pentru elevii din clasele terminale. Sunt peste 27.000 de elevi cu cerințe educaționale speciale, sunt elevi care, în cea mai mare parte, au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva își imaginează că acești peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă se înșeală amarnic. Fiecare zi pierdută pentru acești copii înseamnă o aprofundare a riscului de eșec total în educație. Sunt convins că vom avea înțelegere.

Mai mult decât atât, săptămâna viitoare, așa cum a fost anunțat, va fi făcută o analiză, o fotografie de moment din perspectiva ratei de infectare pentru a se vedea dacă ne putem permite prezență fizică mai mult decât în scenariile care sunt deja anunțate, plus cele două elemente pe care le-am precizat deja.„, a exlicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în direct la postul Digi 24.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.