Învățământ Social Știri generale

BACĂU | Elevii din cartierul Vermești – Comănești vor învăța într-o școală modernă, reabilitată prin Programul de Eficientizare Energetică

S-au finalizat și recepționat lucrările executate prin proiectul „Eficientizarea energetică a clădirilor publice, Școala nr. 6 Vermești” din Comănești, județul Bacău. Reabilitarea a fost finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) și fonduri de la bugetul local. Valoarea totală a proiectului a depășit 3,2 milioane de lei.  

„Implementarea acestui proiect va contribui la îmbunătățirea condițiilor oferite elevilor și cadrelor didactice din Școala Vermești, precum și la reducerea consumului de energie, la gestionarea inteligentă a acesteia, folosind surse regenerabile de producere a energiei necesare funcționării clădirii.”, a transmis Viorel Miron, primarul orașului Comănești, printr-un comunicat de presă.

În cadrul acestui proiect au fost executate lucrări de consolidare a școlii, s-a înlocuit tâmplăria, s-a realizat termoizolarea și s-a înlocuit acoperișul cu structură șarpantă. Au fost schimbate și învelitoarele și sistemul pluvial, s-au refăcut instalațiile termice, electrice și sanitare, și s-au montat sisteme de ventilație și supraveghere video.

Totodată, s-au efectuat lucrări de finisaje noi, atât la interior, cât și la exterior, s-a zugrăvit, s-au înlocuit pardoseli. Și, pentru eficientizarea energetică, s-au montat panouri solare pentru producerea apei calde menajere, precum și un sistem fotovoltaic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.