Învățământ Social Știri generale

Sorin Cîmpeanu: Toți elevii au avut de pierdut cu predarea online

Ministrul Educației este de părere că nu a existat vreun elev care să nu fi avut de pierdut în perioada în care cursurile s-au desfășurat online. Sorin Cîmpeanu susține motivele principale sunt că profesorii nu au fost instruiți pentru acest tip de predare și că nu au existat platforme dedicate, prin care să se poată face o evaluare corectă a cunoștințelor elevilor.

,,Nu există elev care să nu fi avut dificultăți din perspectiva predării online. (…) Chiar dacă ai avut acces la echipamente, chiar dacă ai avut acces la internet, fără niciun fel de problemă, chiar dacă profesorii și-au făcut datoria, și-au făcut datoria fără să fie pregătiți pentru a crea conținuturi online. Nu au fost pregătiți. În momentul de față, avem peste 50.000 de profesori care au făcut, în acest an, efortul de a se pregăti prin cursuri pentru predare online.

Dar anul trecut nu au fost pregătiți pentru predarea online. Fiecare a încercat cât a putut de bine. Sau fie și pentru faptul că nici la ora actuală nu avem platforme dedicate pentru evaluare-examinare online. Și atunci neavând platforme dedicate, nu putem garanta că acele rezultate sunt întradevăr cele care reflectă realitatea. Din aceste două motive, toată lumea a avut de pierdut. Fiecare elev. Unii au avut mai mult de pierdut. (…) Fiecare elev a avut de pierdut. Unii mai mult, alții mai puțin.„, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.