Social Știri generale Universitate

Centre de vaccinare amenajate pentru studenți în universitățile din România, la propunerea ministrului Educației

Ministrul Educației vrea că fiecare universitate din România să amenajeze câte un centru de vaccinare împotriva COVID-19, pentru studenții care vor să vină la cursuri în format fizic. Sorin Cîmpeanu a anunțat că rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Iași a acceptat deja propunerea ministrului.

,,Vă mulțumesc, domnule rector, pentru răspunsul pe care l-ați dat pentru organizarea unui centru de vaccinare în fiecare dintre universitățile românești, cel puțin pentru pregătirea începerii următorului an universitar, cel puțin pentru studenții care doresc să se cazeze în căminele din campusurile universitare, pentru ca sistemul de educație, de învățământ superior, să se poată organiza în condiții de siguranță sanitară. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat!„, a transmis ministrul Educației, la conferința ,,Vaccinare și testare pentru învățare”, care a fost organizată la UMF Iași.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Iași, Viorel Scripcariu, a transmis că, în perioada 14 – 16 mai, universitățile de medicină și farmacie din Iași, Cluj-Napoca și Târgu Mureș vor organiza câte un maraton de vaccinare, pe modelul de la Timișoara. Toți cei care vor dori să se imunizeze în cele trei zile o vor putea face direct la centre, fără programare pe platforma națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.