Știri generale Universitate

IAȘI | Bază de practică și cercetare pentru studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, care studiază managementul valorificării faunei cinegetice

Studenții de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași (USAMV, în curând Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”) au realizat o serie de activități pe fondul de vânătoare din localitatea Frasin, al USAMV, în cadrul ultimei deplasări în teren. Au construit instalații vânătorești (observatoare, hrănitori, sărării), au administrat hrană complementară și sare, au igienizat și realizat poteci de vânătoare, au făcut exerciții practice în poligon și acțiuni balistice.

Baza didactică și de cercetare de la Frasin reprezintă una dintre componentele importante pentru procesul de instruire practică a studenților de la specializările Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, Zootehnie, Montanologie și Medicină veterinară.

„Desfășurăm activități specifice cu studenții noștri care trebuie să cunoască și aspectele practice nu doar teoretice ale cinegeticii. Cinegetica este o disciplină științifică complexă, managementul valorificării faunei cinegetice bazându-se și pe studiul ecologiei animalelor sălbatice, al caracterului, tipurilor de terenuri de vânătoare și al productivității lor biologice.”, a transmis dr. Mugurel Munteanu, administratorul Bazei de Practică și Cercetare de la Frasin, într-un comunicat de presă.

Dintre metodele de cercetare cinegetică fac parte observarea animalelor, experimentele în natură și oferirea de hrană suplimentară. „Împreună cu toți colegii mei de la Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, în cadrul fondului de vânătoare de la Frasin, am construit un punct de observare a mamiferelor din cadrul fondului, în plus am igienizat o sărărie și o hrănitoare pentru cervide.”, a povestit un student în anul III.

Studenții au mai avut parte și de o experiență inedită, cea a exercițiilor practice. „În poligonul de tragere de la Câmpulung, împreună cu ai mei colegi de la IMAPA, anul III, am învățat propriu-zis să tragem cu arma. Ne-am descurcat bine, este o experiență pe care orice student al universității ar trebui să o facă la un moment dat.”, a transmis un masterand al USAMV Iași.

Sursa foto: bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.