Știri generale Universitate

BACĂU | Un masterand de la Facultatea de Științe a Universității „Vasile Alecsandri”, finalist la Concursul Energy Challenge 2021

Un student de la Facultatea de Științe, Master Informatică Aplicată în Științe și Tehnologie anul I, a obținut locul IV la Concursul Energy Challenge organizat de E.ON România. Competiția se desfășoară în perioada decembrie – aprilie în fiecare an și are ca scop promovarea ideilor inovative. Energy Challenge se adresează studenților și masteranzilor pasionați de lumea energiei. Echipele finaliste au avut sesiuni de training cu specialiști în domeniu.

„În prima etapă au concurat aproximativ 20 de echipe din toată țara, rămânând în etapa finală doar șase echipe. Eu, împreună cu colegele mele de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași Ioana-Gabriela Covataru și Maria-Magdalena Iosub, am dezvoltat o priză smart pe care o puteam controla prin internet cu ajutorul unei aplicații dezvoltată în Xamarin, care avea și un port USB prin care puteam programa ca telefonul să se încarce până la un anumit procent al bateriei sau până la o anumită oră.

Pentru a studia piața și a dezvolta ideea propusă, noi și celelalte echipe finaliste am participat de-a lungul unor 3 zile de workshop-uri organizate de către cei de la E.ON România, unde ne-am familiarizat cu noțiuni de finanțe, marketing, business, etc. Ideea noastră s-a situat pe locul IV. A fost o experiență frumoasă din care am învățat multe lucruri noi, am căpătat noi abilități profesionale și am exersat munca în echipă.

Mulțumim celor de la E.ON România pentru oportunitatea de a ne exprima ideea noastră și totodată recomandăm tuturor să participe la astfel de concursuri. Chiar dacă nu ne-am situat printre primele trei locuri, am câștigat experiență care ne va fi de mare ajutor pe viitor în realizarea de noi proiecte.”, a declarat Eduard Boboc, masterand anul I, Facultatea de Științe din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Sursa foto: Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.