Învățământ Social Știri generale

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat desființarea scenariului roșu pentru școli și comasarea cu scenariul galben. În ce condiții revin elevii în bănci după vacanță și cum se vor desfășura examenele naționale

Scenariile roșu și galben, valabile pentru școli, au fost comasate, iar condițiile de prezență fizică se vor aplica la o rată de incidență care depășește un caz la mia de locuitori. În scenariul verde se află 1.731 de localități, unde toți elevii vor reveni în clase, după vacanță. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, la postul Pro TV, cum se vor desfășura examenele naționale.

,,Sunt 1.731 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie. Deci, toți elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal plus copiii din grădiniță vor putea merge cu prezență fizică la școală în toate cele 1.731 de localități. În scenariul doi, și astăzi sunt 1.450 de localități în scenariul doi, rata de infectare peste 1 la mie. (…) În acest scenariu doi vor putea merge la școală cu prezență fizică toți copiii din grădinițe pus toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli cu și fără personalitate juridică, școli speciale. Deci, practic, în scenariul doi, atunci când rata de infectare este mai mare de 1 la mie, nu vor putea merge cu prezență fizică la școală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a a X-a și a XI-a.

În data de 5 mai se întorc, după scenariile deja anunțate 1 și 2, toți elevii cu excepția claselor terminale. Clasele terminale nu au avut structura anului școlar modificată și atunci se vor întoarce în data de 10 mai. Elevii claselor terminale, în data de 10 mai, fie că vorbim de elevii din scenariul 1, fie că vorbim de elevii claselor terminale din scenariul 2, toți elevii claselor terminale se vor întoarce în școală cu prezență fizică, renunțându-se chiar și la condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în scenariul roșu. Practic, cele două scenarii, galben și roșu, au fost comasate într-un singur scenariu, rată de infectare mai mare de 1 la mie.„, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

În ce condiții se vor organiza Evaluarea națională și Bacalaureatul

,,Evaluarea națională se va derula începând cu data de 22 iunie, cu prezență fizică, și Bacalaureatul, începând cu data de 28 iunie, cu prezență fizică. Elevii de clasa a VIII-a, spre exemplu, revin la școală în data de 10 mai și vor face cursuri până în data de 11 iunie.„, a mai explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul Pro TV.

Până la examenele naționale, în luna mai, vor avea loc evaluările pentru clasele a VI-a (începând cu 12 mai), a IV-a (18 mai) și a II-a (25 mai).

Sursa foto: captură Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.