Sănătate Social Știri generale

Pfizer și BioNTech au cerut autorizarea în U. E. a vaccinului împotriva COVID-19 pentru copiii între 12 și 15 ani

Companiile Pfizer și BioNTech au depus la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) o cerere de autorizare în Uniunea Europeană a vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu serul lor împotriva COVID-19. Omologarea ar putea fi realizată în iunie, a anunţat vineri compania germană BioNTech, citată de AFP.

Concret, cele două companii au cerut o extindere a autorizației, care în prezent este valabilă pentru persoane cu vârsta minimă de 16 ani. Pfizer și BioNTech susțin că un studiu clinic a arătat o eficiență de 100% a vaccinului anti-COVID-19 pe care îl produc la categoria de vârstă 12 – 15 ani.

În cadrul acestui studiu, care a cuprins 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani, au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit un ser placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul. Serul a fost bine tolerat, cu efecte secundare în conformitate cu cele observate la grupa de vârstă 16 – 25 de ani din studiul pentru adulţi. Nu au fost enumerate efectele secundare la grupul mai tânăr, dar efectele adverse în cazul studiului pentru adulţi au fost în general de la uşoare la moderate şi au inclus dureri la locul injecţiei, cefalee, febră şi oboseală.

Procedurile în cazul cererilor de autorizare durează între patru și șase săptămâni.

Citește și STUDIU | Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer are eficacitate 100% în cazul copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.