Documente Învățământ Știri generale

DOCUMENT | Rata de incidență pe localități, în funcție de care se redeschid școlile de miercuri 5 mai

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi, situația pe localități cu incidenţa cazurilor de COVID-19, în funcţie de care se vor relua cursurile începând de miercuri. Potrivit ultimelor modificări, există două scenarii – verde, cu toti elevii prezenţi fizic la şcoală, în localităţile unde incidenţa este sub un caz la mia de locuitori, şi galben, în localităţile cu incidenţa peste unu la mie.

Scenariul 1 – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2
a) Participarea zilnică, cu prezenţă fizică, în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;
b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase / ani de studiu, acolo unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Școala începe în 10 pentru elevii din anii terminali, în format fizic, indiferent de scenarii. Restul claselor reiau cursurile de miercuri 5 mai. În învățământul special, școala se desfășoară doar cu prezență fizică, cu excepția localităților aflate în carantină.

Consultă AICI rata de incidență pe localități, actualizată la data de 4 mai, comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției și publicată de Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.