Învățământ Știri generale

VIDEO | Sorin Cîmpeanu, despre regula de distanțare în școli: E iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul

Ministrul Educației este de părere că distanțarea fizică între elevi nu poate fi respectată în totalitate, în școli. Sorin Cîmpeanu susține că este totuși îmbucurător faptul că, în cele mai multe situații, cadrele didactice le atrag atenția elevilor cu privire la această regulă, chiar dacă este mai complicat cu cât copiii sunt mai mici.

,,Se vor respecta toate regulile, de la distanțare fizică adecvată până la aerisirea spațiilor de învățământ, purtarea obligatorie a măștii de protecție și respectarea regulilor de igienă. Este de preferat să fie asigurată tot timpul distanțarea adecvată. Din ceea ce am văzut în școlile din România, aceste lucruri s-au păstrat în limita posibilului, desigur. Este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanța de un metru.„, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul Antena 3.

Din 5 mai, preșcolarii și școlarii din clasele primare vor reveni la școală cu prezență fizică. În aceeași situație se vor afla și elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX, a X-a și a XI-a din localitățile în care rata de incidență este sub un caz la mia de locuitori. Acolo unde rata de infectare este peste unu la mie, cei din clasele mari vor învăța în sistem online. Elevii din anii terminali vor reveni la școală pe 10 mai, cu prezență fizică, indiferent de scenariu. Vor reveni în clase, fără restricții, și cei din școlile speciale.

Urmărește AICI declarația integrală a ministrului Sorin Cîmpeanu, la postul Antena 3.

Sursa foto: captură Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.