Învățământ Social Știri generale

Elevii ar putea reveni în bănci în întreaga țară, chiar și în localități cu incidența peste 1/1.000, dacă rata de infectare continuă să scadă și tot mai mulți dascăli se vaccinează

În situația în care va continua trendul descendent al infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, elevii din întreaga țară ar putea reveni în bănci, inclusiv în localitățile cu incidența de peste 1/1.000, potrivit ministrului Educației. O condiție importantă este și creșterea ratei de vaccinare în rândul personalului din învățământ. ,,Beneficiile prezenței în școală sunt enorme”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Ministrul Educației a explicat, miercuri seară, în ce condiții s-ar putea deschide școlile integral, pentru toți elevii, chiar dacă vor mai fi localități cu incidența cazurilor de COVID-19 de peste 1/1.000.

,,Acum avem peste 1.000 de localități cu rată de infectare peste 1/1.000. Oricum nu mai avem niciun județ care să depășească 3/1.000 și oricum nu mai avem nicio localitate carantinată. Dacă se va confirma trendul descendent și nu vor fi zero localități sub rata de infectare de 1/1.000, vor fi 20-30-50-100-200-300, dar trendul descendent va fi confirmat, atunci ne vom considera îndeptățiți să propunem prezență fizică în toate școlile. Să propune prezență fizică sub și peste 1/1.000, coroborat, repet, îmi doresc foarte mult, cu un progres important al ratei de vaccinare în rândul personalului din învățământ.„, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a susținut că are încredere că dascălii vor înțelege importanța vaccinării. Acesta a anunțat că, până în prezent, peste 50% dintre cadrele didactice s-au imunizat împotriva COVID-19, în timp ce, la nivelul întregului personal din învățământ, care include personal didactic, nedidactic și didactic auxiliar, raportul vaccinării depășește 44%. Ministrul a precizat că, în perioada în care au fost organizată vaccinarea prioritară a profesorilor, s-au imunizat în medie 6.000 de persoane în fiecare zi, iar în prezent s-a ajuns la doar 200 – 300 de angajați din educație vaccinați zilnic.

Pierderile din online, beneficiile din clasă

,,Fără educație trebuie să înțelegem că vom avea medici nepregătiți, ingineri nepregătiți, o țară întreagă nepregătită și o vom duce rău cu toții. Fără educație! Beneficiile prezenței în școală sunt enorme. (…) Această perioadă în care nu s-a putut merge la școală cu prezență fizică a generat angoase, a generat anxietăți, a generat deficit de atenție, a generat dezechilibre psihice, dincolo de lacunele de cunoaștere. Dezechilibre emoționale, dezechilibre sociale, consecințe foarte grave. Din acest motiv insist să se meargă la școală cu prezență fizică.„, a concluzionat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Sursa foto: captură Digi 24

Citește și Tot mai puțini profesori aleg să se vaccineze. Sorin Cîmpeanu: Zilnic, doar 200 – 300 de angajați din învățământ se mai vaccinează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.