Învățământ Știri generale

Preșcolarii și elevii au revenit la școală, cu excepția celor din anii terminali

Preșcolarii și elevii au reînceput cursurile, de miercuri, după vacanța prelungită. Școala în format fizic funcționează în două scenarii, cu pragul la incidența de un caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Elevii din clasele terminale mai au câteva zile de vacanță, până luni 10 mai.

Peste 1,4 milioane de elevi și copii au revenit fizic la cursuri, din învățământul primar și grădiniță. Odată cu ei, revin în bănci aproximativ 500.000 de elevi ai clasellor V-VII și IX-XI din localitățile aflate în scenariul verde. Elevii din clasele de gimnaziu şi liceu din 1.124 de localităţi, unde rata de infectare depăşeşte pragul de un caz la mia de locuitori, reiau şcoala în format online. În școlile speciale, unde învață peste 27.000 de elevi, cursurile se desfășoară doar în format fizic.

În prezent, în scenariul verde sunt peste 2.000 de localități. Aici, toții copiii de grădiniță și elevii au reluat cursurile în format fizic, cu excepția celor din anii terminali, care mai stau în vacanță până luni. Pentru grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele din anii I-VII şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a semestrul se va încheia în data de 25 iunie.

Noile scenarii după care funcționează școlile

Scenariul 1 – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;

Scenariul 2 – participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate:
Evalurea națională pentru elevii de calasa a VIII-a – 22 – 25 iunie
Bacalaureatul – 28 iunie – 1 iulie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.