Social Știri generale Universitate

Studenții nevaccinați ar putea primi combinezoane, pentru orele de laborator și practică. Sorin Cîmpeanu: Susțin această variantă

Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să poate combinezoane, dacă vor să participe fizic la ore din toamnă. Măsura este luată în calcul de mai multe universități din România, a declarat ministrul Educației, la Hotnews. Sorin Cîmpeanu a precizat și că studenții vaccinați ar putea avea prioritate cazarea în cămine.

,,Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator / lucrări practice și să impună o serie condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădită participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă.„, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Hotnews.

Studenții vaccinați ar putea avea și alte avantaje, în fața colegilor care nu se vor imuniza împotriva virusului SARS-CoV-2.

,,O altă idee ar putea fi prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare. Așa cum dintotdeauna au existat criterii care au dat prioritate celor care au avut rezultate profesionale foarte bune sau celor aflați în dificultate din perspectivă socio-economică, așa s-ar putea acorda prioritate și celor care sunt vaccinați pentru a contribui la o siguranță sanitară în campusurile universitare. Nu-și propune nimeni să oblige pe cineva, însă aceste criterii cred că ar putea să fie luate în considerare.”, a mai precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: Hotnews

Citește și Centre de vaccinare amenajate pentru studenți în universitățile din România, la propunerea ministrului Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.