Învățământ Social Știri generale

Tot mai puțini profesori aleg să se vaccineze. Sorin Cîmpeanu: Zilnic, doar 200 – 300 de angajați din învățământ se mai vaccinează

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ritmul de vaccinare a dascălilor a scăzut drastic în ultima perioadă. De la câteva mii de persoane pe zi, acum se imunizează doar 200 – 300. În prezent, peste 140.000 de angajați din educație s-au vaccinat cu ambele doze, a mai precizat ministrul, într-o intervenție la postul Digi 24.

,,Datele de astăzi ne arată că avem aproape 155.000 de angajați din sistemul de învățământ vaccinați, din care peste 140.000 au făcut și rapelul. Este un procent important, dar evoluția din ultimele săptămâni, progresul vaccinării personalului din învățământ, trebuie să recunoaștem, din păcate, în pofida eforturilor pe care le-am făcut prin campania <<Vaccinare și testare pentru învățare>>, dar nu numai, în pofida acestor eforturi, ritmul de vaccinare al personalului din învățământ a scăzut foarte mult. Pe parcursul perioadei dedicate vaccinării personalului din învățământ, în care am avut multe mii de persoane vaccinate zilnic, în ultimele zile avem un progres foarte lent, de 200 – 300 de persoane vaccinate zilnic, angajați ai sistemului de învățământ.”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *