Sănătate Social Știri generale

Canada este prima țară din lume care a autorizat vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech pentru copiii de 12-15 ani

Canada a autorizat folosirea vaccinului împotriva COVID-19 în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, produs de companiile Pfizer și BioNTech. Astfel, devine prima țară din lume care va putea imuniza copiii din această grupă de vârstă. Recent, companiile farma au cerut autorizarea și în Uniunea Europeană.

Ministerul Sănătăţii din Canada a luat decizia de autorizare a serului produs de Pfizer și BioNTech pe baza rezultatelor din faza a treia a studiilor clinice realizate pe copii de 12-15 ani. „Departamentul a constatat că acest vaccin este sigur şi eficient când este folosit la persoane din această grupă de vârstă mai tânără.”, a spus un consilier din minister.

Compania farmaceutică a informat că serul său funcţionează bine în această grupă de vârstă. Canada autorizase deja utilizarea vaccinului Pfizer în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani. În provincia Alberta, care are cea mai mare rată de infecţii din ţară, va fi oferit acest ser copiilor cu vârste de peste 12 ani, începând de luni.

Canada, ţară cu 37 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 1,2 milioane de contaminări cu virusul SARS-CoV-2 şi aproximativ 20%, la persoane cu vârste sub 19 ani. Campania de vaccinare a fost relativ lentă, din cauza întârzierii livrărilor. Aproximativ 34% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, în timp ce în SUA procentul este de 44%, potrivit Our World in Data, citat de g4media.

Riscul dezvoltării unei forme grave de COVID-19 la copii este scăzut, iar până acum au fost foarte rare cazurile în care au necesitat tratament spitalicesc. Ca parte a acestei aprobări, Pfizer va trebui să continue să ofere informaţii Ministerului canadian al Sănătăţii legat de siguranţa, eficacitatea şi calitatea vaccinului în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. În luna martie, Pfizer a spus că rezultatele iniţiale din studiul pentru vaccinul său la această grupă de vârstă arată o eficacitate de 100% şi un răspuns imun puternic.

Citește și Pfizer și BioNTech au cerut autorizarea în U. E. a vaccinului împotriva COVID-19 pentru copiii între 12 și 15 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.