Învățământ Social Știri generale

85% dintre elevii din România învață, de luni, cu prezență fizică la școală

Luni, vor relua cursurile elevii din anii terminali, a căror vacanță a durat până vineri 07 mai. Toți vor învăța în format fizic, după ce a fost eliminată restricția de clase înjumătățite, iar scenariul roșu a fost comasat cu cel galben. Tot atunci revin în bănci alți 80.000 de elevi, din localități unde rata de incidență a scăzut sub 1/1.000. ,,Ne apropiem de 2,5 milioane, față de 2.9 milioane de elevi”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în timpul conferinței de presă privind demararea proiectului sistemic noncompetitiv POCU “Profesionalizarea carierei didactice-PROF”.

,,Am primit o situație conform căreia, astăzi în România mai sunt 939 de localități cu o rată de infectare de peste 1/1.000 și 2.224 de localități cu rată de infectare sub 1/1.000. Diferența față de scenariul în care elevii au mers la școală astăzi este de 185 de localități. (…) Luni, școlile din 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări pentru toți elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni față de vineri. Asta înseamnă încă un pas spre normalitate. Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni școala. Deci de luni vom avea 450.000 de elevi cu posibilitatea prezenței fizice în școlile din România. Ne apropiem de 2,5 milioane, față de 2.934.000 de elevi.”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai spus că prezența fizică este esențială pentru recuperarea pierderilor din timpul predării online, dar că scenariul în care revin toți copiii la școală nu poate fi pus, momentan, în discuție.

,,Pentru a răspunde unei întrebări din spațiul public, nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor școlilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare, mai ales după sărbătorile pascale. Acest lucru va fi analizat, așa cum am mai spus, probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depășit această perioadă de incubare, pentru că totul se raportează la starea sanitară.”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în timpul conferinței de presă privind demararea proiectului sistemic noncompetitiv POCU “Profesionalizarea carierei didactice-PROF”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.