Învățământ Social Știri generale

BACĂU | De luni, copiii merg la școală cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ din municipiul de reședință. În județ, doar 43 de școli rămân în online

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a decis să aprobe intrarea municipiului Bacău în scenariul verde. Se întâmplă la aproape o săptămână de când rata de incidență a scăzut, în oraș, sub 1/1.000. Astfel, de luni, toți elevii din oraș vor merge la ore în clase.

La nivelul județului, vor funcționa în scenariul verde, în care rata de incidență este mai mică sau egală cu un caz la mia de locuitori, cu prezență fizică la toate nivelurile, în 453 de unități de învățământ din totalul de 496. Se aplică inclusiv elevilor din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, alături de cei din grădinițe și școli primare. Tot de luni, 10 mai, și elevii din anii terminali – clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII/a – revin în bănci, după vacanță, cu prezență fizică la școală, indiferent de scenariul din localitatea în care învață.

În localitățile care se află în continuare în scenariul galben, unde rata de incidență este mai mare de 1/1.000, elevii din clasele de gimnaziu V – VII și cele de liceu IX – XI vor urma cursurile în sistem online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.