Sănătate Social Știri generale

BREAKING | Vaccinare la liber, fără programare! Florin Cîțu: Nu cred că există un alt exemplu în Europa

De vineri, românii se pot vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2 fără să fie nevoie de programare pe platforma națională creată special pentru acest lucru. Tot ce au de făcut este să meargă la un centru de imunizare. ,,Nu cred că există un alt exemplu în Europa”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, la Sala Palatului, unde a fost organizat un maraton de vaccinare pentru acest weekend.

,,Începând de azi, în România, și nu cred că există un alt exemplu în Europa, vă puteți vaccina fără programare. Vă alegeți centrul de vaccinare, mergeți și vă vaccinați.”, a spus șeful guvernului, într-o declarație de presă la Sala Palatului.

Prim-ministrul transmis că guvernul s-a asigurat că există suficiente doze de vaccin anti-COVID-19, pentru toți românii care vor să se imunizeze. Florin Cîțu susține că acesta este un pas important pentru revenirea cât mai rapidă la viața dinainte de pandemie De asemenea, premierul i-a felicitat pe organizatorii maratonului de vaccinare de la Sala Palatului și i-a invitat pe români să meargă să se imunizeze.

Guvernul a transmis, vineri, că 3.529.427 de români s-au vaccinat, de la începutul campaniei, din 27 decembrie 2020, până în prezent. Dintre aceștia, aproape 2,3 milioane de persoane au primit deja ambele doze de ser. Numai în ultimele 24 de ore, au fost administrate 92.501 doze de vaccin.

Bilanț persoane vaccinate la data de 07.05.2021 – facebook.com / RO Vaccinare

Sursa foto: captură Guvernul României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.