Știri generale Universitate

SUCEAVA | Stagiu de formare în „Jurnalism antreprenorial” la Universitatea „Ștefan cel Mare”

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Casa de Cultură a Studenților din Suceava, în parteneriat cu Reprezentanța Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) pentru Europa Centrală și Orientală, organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2021, o primă sesiune de formare în „Jurnalism antreprenorial”.

,,Proiectul constă în formarea de studenți în jurnalism (mass-media) și/sau de jurnaliști, precum și de cadre didactice și alți formatori în domeniul creării unui organ mass-media. Obiectivul principal este promovarea creării de media independente și urmărirea unor inițiative concrete ca urmare a acestui stagiu de formare.”, se arată într-un comunicat de presă.

Stagiul se va desfășura pe durata a două zile și jumătate și va permite abordarea unor subiecte diverse, precum: contextul global privind mass-media, lipsa lor cronică de resurse, cu exemple; mass-media locale, cadrul economic și politic, ținta sau țintele potențiale; ce tip de mass-media? print/online, audiovizual – ce format? periodicitate, suport, ergonomie, grafism…; ce model economic? parteneriate, abonamente, donații, publicitate…; a gestiona o structură: furnizori, contabilitate etc.; resurse financiare paralele – intervenții punctuale în mass-media locale, mediere pentru diverse instituții, învățământ etc.; ce surse de informare și de inspirație să urmezi: site-uri, bloguri (proiecții video); o parte „de introspecție”: de ce să îți dorești să creezi un organ mass-media? ce evoluție să-i imprimi? și altele.

Stagiul de formare în „Jurnalism antreprenorial” va avea loc în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în zilele de 10 și 11 mai 2021, între orele 9:00-12:30 și 14:00-17:00, și va fi asigurat de Asociația Regard, o asociație românească ce administrează organismul de presă Regard. Președintele acesteia, Laurent Couderc, este jurnalist cu 20 de ani de vechime și lector invitat la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, unde predă modulul „Jurnalism antreprenorial”.

Sursa foto: facebook.com / Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.