Sănătate Social Știri generale

Ministrul Sănătății nu ia în calcul, pentru moment, vaccinarea obligatorie a angajaților din învățământ

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că nu ar discuta, încă, despre obligativitatea vaccinării profesorilor și a medicilor. Totuși, oficialul a susținut importanța imunizării împotriva COVID-19 și a precizat că speră să nu fie nevoie să se ajungă la obligativitate.

,,Eu pot să spun mai mult despre experiența mea personală legată de vaccinare. Pur și simplu, după ce am reușit să fiu vaccinată și cu a doua doză, acel stres pe care îl aveam constant în minte legat de posibilitatea de a face infecție și de a transmite infecția celorlalți s-a diminuat considerabil. Și atunci ce vreau să spun este că încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, pentru că e foarte important și pentru protecția lor, dar mai ales pentru protecția celor din jur, și sper că încrederea pe care o am eu și pe care o avem noi, cei care ne-am vaccinat, să fie transferată și către ei. Nu aș discuta încă de obligativitatea vaccinării (n. red. – pentru profesori și medici), dar sper să nici nu fie nevoie de așa ceva și să obținem un procent mare al personalului vaccinat așa încât obligativitatea să nu fie necesară.”, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut recent că peste 50% dintre cadrele didactice s-au imunizat împotriva COVID-19, în timp ce, la nivelul întregului personal din învățământ, care include personal didactic, nedidactic și didactic auxiliar, raportul vaccinării depășește 44%. Ministrul a precizat că, de la debutul vaccinării prioritare a profesorilor, s-au imunizat în medie 6.000 de persoane în fiecare zi, iar în prezent s-a ajuns la doar 200 – 300 de angajați din educație vaccinați zilnic. ,Am încredere că dascălii vor înțelege importanța vaccinării.”, a mai transmis Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție televizată. Tot atunci, ministrul a precizat că imunizarea angajaților din învățământ este una dintre condițiile principale pentru redeschiderea completă a școlilor, în întreaga țară, pentru toți elevii.

Sursa foto: captură Ministerul Sănătății

Citește și:

Elevii ar putea reveni în bănci în întreaga țară, chiar și în localități cu incidența peste 1/1.000, dacă rata de infectare continuă să scadă și tot mai mulți dascăli se vaccinează

85% dintre elevii din România învață, de luni, cu prezență fizică la școală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.