Știri generale

Sorin Cîmpeanu, în topul vizibilității miniștrilor, în luna aprilie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se numără printre membrii guvernului cu cea mai mare vizibilitate în presă și în luna aprilie, în barometrul realizat de Agenția de monitorizare Klarmedia și news.ro. Condițiile în care au revenit elevii din vacanță, vaccinarea profesorilor și testarea în școli au fost principalele subiecte pe care ministrul le-a comentat în presă, luna trecută.

Florin Cîțu – 60.376 de referiri în presă
Vârful a fost înregistrat în zilele de 14, 15 şi 16 aprilie, perioadă în care a fost revocat Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, decizie care a provocat un scandal puternic în coaliţie.

Vlad Voiculescu (demis) – 48.832 de referiri
Cele mai multe referiri s-au înregistrat în același interval în care a avut loc revocarea sa şi conferinţa de presă pe care a susţinut-o ca bilanț al perioadei în care s-a aflat în fruntea Ministerului Sănătății. În timpul declarațiilor, Voiculescu a lansat mai multe atacuri la adresa prim-ministrului Florin Cîțu, care au fost comentate îndelung în zilele ce au urmat.

Dan Barna – 14.934 de referiri
Viceprim-ministrul USR PLUS a urcat trei poziții față de luna precedentă, până pe podium. Cele mai multe referiri au avut loc tot pe fondul scandalului provocat de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Sorin Cîmpeanu – 8.357 de referiri
Cele mai numeroase referiri în presă au fost înregistrate în 23 şi 26 aprilie, când ministrul a făcut mai multe declaraţii privind reluarea cursurilor, vaccinarea personalului din învăţământ, evaluarea profesorilor de către elevi şi gradul redus de utilizare a testelor pentru COVID în şcoli.

Raluca Turcan – 8.218 de referiri
Vârful a fost înregistrat pe 1 aprilie, când au fost reacţii la imaginile în care ministrul era fără mască de protecţie la o acţiune în judeţul Sibiu, moment urmat de anunţul referitor la amendarea sa, şi pe 7 aprilie, când a făcut precizări referitoare la stadiul avizării proiectului de interzicere a cumulului pensiei cu salariul şi când a anunţat adoptarea în Guvern a OUG pentru majorarea stimulentului de inserţie la 1.500 de lei.

Barometrul vizibilității miniștrilor din cabinetul Florin Cîțu, realizat de Agenția de monitorizare Klarmedia și news.ro, continuă cu:
– Lucian Bode – 6.663 de referiri;
– Cătălin Drulă – 4.754 de referiri;
– Cristian Ghinea – 4.305 referiri;
– Stelian Ion – 3.332 de referiri;
– Bogdan Aurescu – 3.235 de referiri;
– Claudiu Năsui – 3.016 referiri;
– Hunor Kelemen – 2.625 de referiri;
– Barna Tanczos – 2.130 de referiri;
– Virgil Popescu – 2.066 de referiri;
– Nicolae Ciucă – 2.046 de referiri;
– Alexandru Nazare – 2.022 de referiri;
– Adrian Oros – 1.904 referiri.

Ultimele poziții în barometrul vizibilității miniștrilor au fost ocupate, în luna aprilie, de Attila Cseke (1.518 referiri), Bogdan Gheorghiu (1.459 de referiri), Carol Novak (1.383 de referiri) și Ciprian Teleman (961 de referiri în presă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.