Examene Învățământ Știri generale

BACĂU | Starea de alertă a suspendat susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice pentru candidații la concursul de TITULARIZARE. Sunt 160 de locuri disponibile în județ

Prelungirea stării de alertă are implicații pentru cadrele didactice care susțin anul acesta concursul național de Titularizare, potrivit metodologiei de mobilitate. Concret, potrivit legislației, în această perioadă, se suspendă susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice.

În aceste condiții, se va susține doar proba scrisă a concursului național de angajare în învățământ, Titularizare 2021, programată să aibă loc pe 21 iulie, la o săptămână după examenul de definitivat, programat pe 14 iulie.

ATENȚIE! Înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor didactice / catedrelor vacante / rezervate, inclusiv pentru absolvenții promoției 2021, la inspectoratele şcolare / centrele de înscriere are loc în perioada 11 – 17 mai 2021, potrivit calendarului. Programul de înregistrare sau depunere este publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

Și lista posturilor titularizabile a fost publicată de Ministerul Educației pe site-ul dedicat, titularizare.edu.ro , luni seara, la ora 22:00, cu doar câteva ore înainte de startul înscrierilor. Este vorba despre posturile pentru care candidează profesorii care vor să încheie un contract pe perioadă nedeterminată în sistemul de învățământ. Pe lângă acestea, au fost scoate la concurs și posturile disponibile pentru o perioadă determinată.

Pe perioadă nedeterminată – post titularizabil – județul Bacău are în acest an 160 de locuri. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau online, organizate de inspectoratul școlar. Titularizarea este angajarea într-o școală pe o perioadă nedeterminată. Pentru a obține titularizarea, profesorii trebuie să aibă minimum nota 7 la examenul scris. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la proba scrisă. Însă nu toți profesorii care iau note peste 7 la titularizare se și angajează automat. Concurența pe post face ca cel cu nota cea mai mare să devină titular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.