Social Știri generale

PNRR | Negocieri la Bruxelles! Educația ar urma să primească 4,1 miliarde de euro

Prim-ministrul Florin Cîțu participă, la Bruxelles, la negocierile privind alocările de fonduri pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Șeful Guvernului este însoțit de mai mulți miniștri. Potrivit alocărilor stabilite de executiv, 4,1 miliarde de euro ar urma să meargă către investițiile din educație, din cele 29,2 miliarde de euro alocate României.

Prim-ministrul Florin Cîțu a discutat, marți seară, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen. Șeful Gurvenului a transmis că întâlnirea a fost constructivă. ,,Facem progrese în reformele propuse. România are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă, în urma pandemiei.”, a precizat Cîțu.

Premierul urmează să se întâlnească, la ora locală 14:00, cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi. Proiectele de infrastructură sunt prioritare în PNRR, potrivit șefului Guvernului. De la ora 16:00 prim-ministrul se va întâlni cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, iar de la 17:00, cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene. 

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat recent că pentru educație s-au alocat, în Planul Național de Redresare și Reziliență, 4,1 miliarde de euro. În dreptul programului România educată sunt trecute 3,7 miliarde. ,,Universitățile au 16% din bugetul alocat educației.”, a mai precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Foto: captură Guvernul României

Citește și PNRR | Educația primește 4,1 mld. de euro. 12,67% din suma totală alocată României, pentru programul România educată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.