Eveniment Învățământ Știri generale

IAȘI | Rectorul UAIC, Tudorel Toader, anchetat disciplinar de Comisia de Etică a universității

Comisia de Etică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași (UAIC) începe procedura de anchetare disciplinară a lui Tudorel Toader, rectorul universității ieșene, la solicitarea Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU), potrivit unui comunicat al Reset Iași, o organizație non-guvernamentală. Fostul ministru este acuzat că, în perioada în care se afla la Guvern, a acordat interviuri din biroul de rector, deși era suspendat din funcția pe care o avea la universitate.

Comisia de Etică va verifica dacă Tudorel Toader a săvârșit o abatere disciplinară. Inițial, Comisia de Etică a Universității ,,AIexandru Ioan Cuza” a refuzat să cerceteze plângerea Reset, dar reprezentanții organizației s-au adresat forului superior, Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), aflat în coordonarea Ministerului Educației. CEMU a obligat Comisia de Etică să se pronunțe cu privire la sesizarea depusă.

,,Am fost informați în urmă cu câteva zile că, în ședința extraordinară din 28.04.2021, Comisia de Etică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a decis redeschiderea cazului și validarea sesizării, respectiv demararea procedurilor de cercetare”, transmite Reset, printr-un comunicat de presă.

Reset susține că, potrivit Codului de etică al Universității, abaterile săvârșite de Tudorel Toader sunt:
– obținerea, pretinderea sau nerefuzarea unor avantaje necuvenite;
– folosirea abuzivă a calității de membru al comunității academice;
– folosirea numelui UAIC, a resurselor umane, financiare sau materiale în scopuri politice partizane.

Sursa foto: facebook.com / Tudorel Toader

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.