Social Știri generale

SIBIU | Ateliere de dezvoltare personală pentru copii și adulți, cu ajutorul actoriei, organizate de Biblioteca Județeană

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu organizează, din 1 iunie, ateliere de dezvoltare personală prin actorie. Programele se adresează, în egală măsură, copiilor şi adulţilor, potrivit unui comunicat de presă. Atelierele se vorr desfășura săptămânal, până în luna decembrie.

Prin intermediul tehnicilor de artă teatrală, participanții vor avea posibilitatea să-şi cunoască potenţialul de exprimare, să-şi depăşească emoţiile și să-şi dezvolte capacitatea de relaţionare. Ei vor putea descoperi noi particularităţi de manifestare personală. Sunt aşteptaţi cei care doresc să îşi consolideze abilităţile de comunicare, cooperare şi integrare în colectivitate şi să dobândească mai multă încredere în forţele proprii.

,,Ne bucurăm enorm că reuşim să punem la dispoziţia publicului larg acest tip de activitate şi sperăm să putem oferi participanţilor o atmosferă prietenoasă, în care voia-bună, creativitatea şi încrederea sunt cuvintele-cheie. Îl avem alături, în acest demers, pe actorul Lucian Dragotă, prieten fidel al Bibliotecii ASTRA, actor profesionist şi muzician, cu o experienţă de peste 20 ani în teatru, radio şi televiziune. Pe parcursul derulării atelierelor de dezvoltare personală prin actorie se va urmări, în mod special, manifestarea individuală şi de grup, adaptată personalităţii participantului, şi creşterea stimei de sine. Cu ajutorul exerciţiilor şi tehnicilor specifice artei actorului, tehnici care pot fi transferate în viaţa socială şi profesională, participanţii sunt încurajaţi să se exprime liber pentru a degaja blocaje sau inhibiţii şi pentru a-şi dezvolta competenţele de comunicare.”, a transmis Ana Coca, bibliotecar în cadrul compartimentului pentru copii și tineret.

Atelierele de dezvoltare personală prin actorie cuprind:
– exerciţii de improvizaţie teatrală care dezvoltă atenţia, memoria, creativitatea, puterea de concentrare;
– exerciţii de dicţie, respiraţie şi tehnica vorbirii (interpretarea textului artistic);
– exerciţii de expresie corporală care susţin îmbunătăţirea expresivităţii gestuale.

Participanții au la dispoziție grupe împărțite în trei categorii de vârstă, 9 – 13 ani, 14 – 18 ani și peste 18 ani. În fiecare grupă pot participa cel mult 10 persoane. O sesiune durează 60 de minute, iar programarea atelierelor pe zile și intervale orare se va face după finalizarea înscrierilor, care are loc în perioada 17 – 31 mai, de comun acord cu cei care aleg să participe.

Atelierele de dezvoltare personală prin actorie se vor desfăşura săptămânal, din iunie până în decembrie 2021, la sediul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, în conformitate cu măsurile sanitare şi de protecţie recomandate de autorităţi.

Sursa foto: Biblioteca Județeană Astra Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.