Știri generale Universitate

SUCEAVA | Concurs de scriere creativă pentru studenții Universității „Ștefan cel Mare”

Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, împreună cu Delegația generală Valonia – Bruxelles la București, organizează concursul de scriere creativă „Experiențe francofone”. Competiția este adresată tuturor studenților Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava care doresc să se perfecționeze în învățarea limbii franceze.

Pentru a participa la concurs, studenții trebuie să trimită o scurtă prezentare personală în limba franceză, de 10 – 15 rânduri, precum și descrierea unei experiențe francofone, cum ar f vizitarea unei țări francofone, întâlnirea cu un nativ, experiența descoperirii unui film sau a unei cărți scrise de un autor francofon. Textul va fi în limba română, de maximum o pagină, și trebuie trimis până la data de 18 mai 2021.

Marele premiu constă într-un stagiu online de perfecționare în limba și literatura franceză și de descoperire a patrimoniului belgian la Universitatea Liberă din Bruxelles, în perioada 17 iulie – 6 august 2021. Premiul este oferit de Delegația generală Valonia – Bruxelles la București, care sprijină de mai mulți ani activitățile francofone organizate de Centrul de Reușită Universitară al USV și care oferă, începând cu anul 2017, burse de perfecționare în limba franceză pentru studenții USV.

Sursa foto: monitorulsv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.