Social Știri generale Universitate

IAȘI | Proiect caritabil pentru elevii din medii defavorizate

Cursanții Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, împreună cu Asociația Calea Vieții „Tineri pentru bătrâni, bătrâni pentru tineri” Iași, s-au implicat într-o acțiune caritabilă de combatere a abandonului școlar. Ei au oferit ghiozdane cu rechizite, produse de igienă și dulciuri pentru 100 de elevi din medii defavorizate din județul Iași. Activitatea face parte din evenimentele cuprinse în Săptămâna Națională a Voluntariatului, potrivit unui comunicat de presă.  

„Scopul nostru este ca prin intermediul proiectul educațional – caritabil să sprijinim copiii care frecventează cursurile și au rezultate bune la învățătură, dar care se confruntă cu lipsuri materiale mari. Putem să aducem zâmbetul pe buzele copiilor defavorizați, mulțumirea și bucuria devenind astfel oglinda privirii lor. De peste 10 ani organizăm astfel de activități, iar mesajul nostru este dincolo de Săptămâna Națională a Voluntariatului, mai exact dorim să transmitem că activitatea este în derulare și rămâne deschisă.”, a declarat conf. univ. dr. Carmen Olguța Brezuleanu, coordonatoarea proiectului.

Elevii beneficiari ai donațiilor sunt din ciclul primar, gimnazial și liceal de la Centrul de zi „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, localitatea Crucea, județul Iași, de la Școala din Grajduri și de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară Iași. Aceștia au primit câte un ghiozdan cu rechizite, obiecte de igienă personală și dulciuri, iar cărțile donate tot în cadrul evenimentului vor ajunge la bibliotecile școlilor, pentru a putea fi citite de toți elevii.

Sursa foto: USAMV Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.