Sănătate Social Știri generale

Ministrul Educației anunță că 24.000 de adolescenți s-au vaccinat anti-COVID-19. Lor li se adaugă 21.000 de tineri de 18 ani

Peste 45.000 de tineri cu vârste de 16, 17 și 18 ani s-au vaccinat deja împotriva virusului SARS-CoV-2, potrivit unui anunț făcut de ministrul Educației. ,,Este un exemplu foarte bun, pe care îl apreciez public”, a transmis Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

,,Până în prezent, avem peste 10.000 de tineri de peste 16 ani vaccinați. De 17 ani avem 14.000 și de 18 ani vem 21.000. Este un exemplu foarte bun pe care țin să-l apreciez public.„, a transmis ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt semnale că și alți tineri se vor imuniza în perioada următoare.

,,Sunt din ce în ce mai mulți cei care reușesc să răspundă întrebărilor cu privire la necesitatea și importanța vaccinării. Și este îmbucurător! Se reflectă în bunul mers al campaniei de vaccinare, de care avem nevoie cu toții pentru acele măsuri de relaxare pe care le dorim.„, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a explicat că, pentru categoria de vârstă mai mică de 16 ani, va trebui să așteptăm autorizarea din partea Agenției Europene pentru Medicamente și a autorităților române. Ulterior, va fi stabilit modul în care se va face vaccinarea pentru această grupă. Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că va discuta acest aspect cu coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, după autorizare.

Sursa foto: captură Guvernul României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.