Învățământ Social Știri generale

Sorin Cîmpeanu: 2,6 milioane de elevi merg la cursuri cu prezență fizică, de luni

Ministrul Educației a anunțat, vineri, că de luni, se întorc în bănci 2,6 milioane de elevi, din peste 2.500 de localități care se încadrează în scenariul verde. Astfel, 90% din totalul elevilor vor putea învăța în clase și doar 10% mai rămân în sistemul online.

,,Săptămâna viitoare, 17 – 23 mai, în școlile din 2.527 de localități, toți elevii vor putea merge la cursuri cu prezență fizică, în scenariul verde. Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație, 90% din total. În 654 de localități, în care rata de infectare este mai mare de 1/1.000, vor rămâne în online, în scenariul galben, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. Sunt 300.000 de elevi, reprezentând cca. 10%.„, a declarat vineri Sorin Cîmpeanu.

Tot de luni, masca nu mai este obligatorie în spațiile deschise din interiorul școlilor, potrivit măsurilor de relaxare anunțate deja de Guvernul României. Va fi păstrată regula pauzelor decalate, pentru a evita aglomerările de elevi.

Ministrul Educației a mai precizat că scenariul roșu, în care toți elevii trec în online, se va aplica în cazul școlilor din localitățile care vor fi carantinate și al claselor în care au fost confirmate cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.