Învățământ Știri generale

Ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății se modifică. Elevii vor putea reveni în bănci a doua zi după ce incidența scade sub 1/1.000

Ministrul Educației a anunțat că toți elevii vor putea reveni la școală în localitățile care intră în scenariul verde chiar de a doua zi. Pentru ca acest lucru să fie posibil, va fi modificat ordinul comun de ministru. În prezent, dacă o localitate scade sub rata de un caz la mia de locuitori într-o zi la începutul săptămânii, decizia urmează să fie luată abia vineri, pentru ca toți elevii să meargă la școală de lunea următoare.

Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3).
Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1/1.000 al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație – Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1/1.000 – rata de infectare. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân in vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1/1.000, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.
Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școală.
Insistăm în continuare pe respectarea riguroasă a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor.
„, a declarat, duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.