Învățământ Știri generale

BACĂU | Doar în 11 comune din județ continuă învățământul hibrid, fizic și online. Restul elevilor învață în sălile de curs

În 11 comune din județul Bacău învățământul continuă online pentru elevii de gimnaziu și liceu, cu excepția anilor terminali. În celelalte localități, care se află în scenariul verde, toți elevii merg la cursuri în format fizic.

Școlile din localitățile Oncești, Sarata, Măgura, Buciumi, Hemeiuș, Gârleni, Oituz, Racova, Colonești, Cașin și Dămienești se află în scenariul galben. Aici, elevii de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale vor face în continuare școală online. În restul județului, în toate unitățile de învățământ, orele de curs se desfășoară cu prezența fizică a preșcolarilor, elevilor și liceenilor.

Potrivit ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, în scenariul verde toți preşcolarii şi elevii / liceenii în unităţile de învăţământ participă fizic și zilnic la orele de curs, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Acesta se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 este mai mică sau egală cu 1/1.000.

Scenariul galben presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

În acest caz, învață în sistem online elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. Acest scenariu se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.