Învățământ Știri generale

BREAKING | Toți elevii din București, în clase, de miercuri. Decizia ar urma să fie luată marți de CMBSU

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că de miercuri toți elevii din București ar putea urma cursurile în format fizic. O ședință a Comitetului Municipal București pentru Situații de Urgență (CMSBU), care va lua această decizie, va fi organizată marți. Între timp, este așteptată publicarea în Monitorul Oficial a ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, în baza căruia elevii se pot întoarce la școală a doua zi după ce localitățile revin în scenariul verde. Incidența infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în Capitală a scăzut, luni, sub un caz la mia de locuitori.

UPDATE | ,,Astăzi vom semna ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății prin care vom renunța la a avea referință ziua de vineri pentru săptămâna următoare. Practic, ne putem raporta la ziua în care se modifică incidența sub 1/1.000. Ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial, iar elevii din București ai claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a ar putea să revină la școală începând de miercuri cel mai devreme.„, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Știrea inițială:

,,Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi raţional să se organizeze o şedinţă CMBSU luni noaptea pentru a anunţa schimbări de marţi dimineaţă. Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de mâine, după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent. Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Modificarea Ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU sa poată decide în acord cu ISJ/ISMB şi DSP„, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.