Învățământ Știri generale

BREAKING | Toți elevii din București revin în bănci, de miercuri

Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență a decis ca toți elevii din București să revină, de miercuri, la cursurile în format fizic. Rata de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în Capitală este de 0,89 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că toți elevii din București se pot întoarce oficial la școală, de miercuri. Decizia a fost luată de Comitetul Municipial Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au modificat ordinul comun, astfel încât decizia ca toți elevii să participe la cursuri fizice să poată fi luată încă de a doua zi după ce o localitate revine în scenariul verde, cu mai puțin de un caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

,,Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1/1.000 al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație – Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1/1.000 – rata de infectare.„, a declarat, duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citește și Ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății se modifică. Elevii vor putea reveni în bănci a doua zi după ce incidența scade sub 1/1.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.