Învățământ Știri generale

Concursurile pentru directori de școli vor fi supravegheate video. Subiectele, transmise pe canale securizate

Concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de unităţi de învăţământ se vor desfăşura cu supraveghere video, a declarat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților. În plus, subiectele vor fi transmise pe canale securizate.

,,Concursurile de directori se vor derula după aceleaşi reguli precum cele de examen naţional, Bacalaureat, cu supraveghere video. Ideea este să privilegiem competenţa şi relevanţa acestui examen scris. Subiectele vor fi transmise pe canale securizate, subiectele vor fi făcute de către experţi în managementul Educaţiei, o să avem în atenţie relevanţa acestor subiecte. O să fie un număr suficient de mare de seturi elaborate, în aşa fel încât, cu o jumătate de oră, o oră înainte de începerea examenului, să nu cunoască nimeni, dar absolut nimeni acele subiecte. Dacă vreţi, nu vom apela la mijloace informatice, ci, pur şi simplu, cu un termen minim înainte de derularea examenului, legat la ochi, eu personal o să trag subiectul. Nici eu n-o să le cunosc înainte.”, a susținut ministrul Sorin Cîmpeanu, în timpul ședinței Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.

Ministrul Educației a explicat și cum se vor desfășura concursurile.

,,Principiul va fi, dacă vreţi, ceva mai apropiat de cel de examenul de conducere auto. Nu vom insista pe cunoaşterea, pe memorarea unor articole de lege, ci vom insista pe partea aplicativă, rezolvarea unor situaţii concrete – întrebări scurte, cu răspuns scurt. Mai multe întrebări scurte, cu răspuns scurt – ăsta va fi principiul. Mai multe seturi de subiecte, în aşa fel încât, cine reuşeşte să răspundă merită cu prisosinţă să fie în acea grupare care este calificată pentru a se prezenta, pentru a ocupa un concurs de director.”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în Parlament.

Sursa foto: captură Camera Deputaților, Comisia pentru învățământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.