Știri generale Universitate

IAȘI | Universitatea „ Alexandru Ioan Cuza”, membră a consorțiului de Universități Europene EC2U, anunță organizarea celui de-al doilea forum online

În perioada 19-21 mai 2021 va avea loc cel de-al doilea forum al Consorțiului de universități europene EC2U, din care face parte Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iași, alături de instituții partenere din Finlanda, Franța, Germania, Italia, Portugalia și Spania. Evenimentul va fi organizat în format virtual de către Universitatea din Turku și va întruni membri ai comunităților academice din cele șapte universități EC2U (UAIC, Coimbra, Jena, Pavia, Poitiers, Salamanca și Turku) și reprezentanți ai autorităților de la nivel local și regional, potrivit unui comunicat de presă al instituției ieșene de învățământ superior.

În cadrul întâlnirii, vor fi dezbătute aspecte legate de sustenabilitatea socială, cooperarea între universități și orașe, recunoașterea implicării studenților și micro-certificările ca instrument pentru învățarea pe tot parcursul vieții. Pe parcursul celor trei zile, vor avea loc dezbateri, discuții deschise și activități interactive la care sunt invitați să participe membrii comunităților academice ale celor șapte universități europene.

UAIC va fi reprezentată, în programul evenimentului, prin conf. univ. dr. Daniela Muntele, care va susține o sesiune de prezentare a activității de consiliere psihologică acordată voluntar de studenții Facultății de Psihologie și Științe ale Educației studenților Erasmus în perioada pandemiei de COVID-19. De asemenea, prof. univ. dr. Adrian Iftene, decan al Facultății de Informatică, va prezenta colaborarea UAIC cu Primăria Iași în proiectul Iași Smart City. Activitățile studențești vor include workshop-ul Peer Support and Peer Counselling of Student in EC2U, o activitate interactivă coordonată de prof. univ. dr. Daniela Tatiana Șoitu, la care sunt invitați să participe cât mai mulți studenți.

Forumul EC2U este organizat la fiecare șase luni de Alianța EC2U, pentru a aduce în prim-plan problemele de actualitate din societate și pentru a încuraja schimbul de bune practici la nivel european prin abordarea unei comunicări cât mai deschise. Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe platforma virtuală a consorțiului,

Sursa foto: UAIC Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.