Învățământ Sănătate Știri generale

ILFOV | Mai mult de jumătate dintre localitățile ilfovene sunt în scenariul verde, în care toți elevii participă la cursuri fizice. Incidența pe județ a ajuns la 0,99/1.000

Județul Ilfov a scăzut, marți, sub pragul de un caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov a aprobat trecerea în scenariul verde de funcționare pentru 32 de școli din șapte localități. În prezent, rata de incidență este sub 1/1.000 în 22 de orașe și comune din Ilfov.

Elevii din Balotești, Berceni, Ciolpani, Clinceni, Copăceni, Găneasa și Tunari vor putea merge la școală la toate clasele, potrivit deciziei CJSU Ilfov. Aici se înregistrau, marți, între 0,5 și 0,96 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Aceste localități se adaugă altor 15 orașe și comune care se află în scenariul verde.

Conform modificărilor aduse ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, elevii pot reveni în bănci la toate clasele, a doua zi după ce o localitate reintră în scenariul verde, cu mai puțin de un caz la mia de locuitori. Solicitarea a aparținut ministrului Sorin Cîmpeanu.

,,Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1/1.000 al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație – Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1/1.000 – rata de infectare. (…) În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1/1.000, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.„, a transmis, la finalul săptămânii trecute, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit bilanțului publicat de autoritățile din Ilfov, marți 18 mai se înregistra următoarea situație epidemiologică:
– Număr total de teste efectuate până în prezent: 78.813;
– Număr de cazuri confirmate COVID-19 până în prezent: 44.871;
– Număr de persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 43.223;
– Număr de persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 364;
– Număr de persoane confirmate cu COVID-19, în izolare instituționalizată, la zi: 0;
– Număr de persoane aflate în carantină la domiciliu, la zi: 2.036;
– Număr de persoane în carantină instituționalizată, la zi: 23;
– Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate: 65;
– Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov: 18, dintre care 7 la ATI.

Citește și Ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății se modifică. Elevii vor putea reveni în bănci a doua zi după ce incidența scade sub 1/1.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.