Știri generale Universitate

BUCUREȘTI | Conferință internațională despre învățământul superior de comunicare, la Facultatea de Jurnalism a Universității din București

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității din București organizează, în perioada 20 – 21 mai 2021, conferința regională ,,30 de ani de învățământ jurnalistic și de comunicare în fostele țări comuniste din estul Europei: de la cucerirea libertății de exprimare la comunicarea digitală”. Evenimentul are loc în format online. Participă 120 de invitați din 13 țări, de la 22 de facultăți de jurnalism și comunicare din România și din străinătate, institute de cercetare și asociații profesionale media.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității de Stat din R. Moldova, Departamentul de Radio și Televiziune din cadrul Universității ,,Sf. Klliment Odhirski” Sofia, Bulgaria și Departamentul de Comunicare și Jurnalism, Facultatea de Filosofie, Universitatea din Niș, Serbia. Conferința internațională regională a fost deschisă de rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Marian Preda.

Profesorii și cercetătorii participanți provin din Albania, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Moldova, Serbia, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ungaria și România. Aceștia reprezintă 25 de universități, centre de cercetare – precum Academia Română și European Institute for Commercial Communications Education – Edcom – și organizații profesionale internaționale – precum International Advertising Association IAA – România.

În cadrul conferinței internaționale, sunt abordate teme specifice referitoare la învățământul de jurnalism și comunicare din ultimii 30 de ani, comunicarea în pandemie, influența fenomenului fake news asupra publicului, relația dintre media și curentele populiste. Vor fi analizate, de asemenea, evoluțiile profesionale din sfera comunicării publice.

,,Felicitări colegilor mei de la FJSC-UB care au făcut posibil acest eveniment despre învățământul superior jurnalistic și de comunicare și despre actuala stare a presei din România!„, a transmis Antonio Momoc, decanul FJSC din cadrul UB, într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: facebook.com / Antonio Momoc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.