Învățământ Știri generale

Elevii cu simptome de COVID-19 sau vulnerabilități pot continua școala online. Ministrul Educației: Frica de boală este o vulnerabilitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, la postul public de televiziune, că părinții pot cere ca școala să se desfășoare în continuare online pentru copiii lor. Acest lucru este posibil în situația în care elevii prezintă simptome specifice de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sau alte vulnerabilități.

,,În momentul de față, elevii care prezintă simptome specifice de orice fel sau prezintă vulnerabilități sau orice alte motive întemeiate anunță profesorii că nu vor participa, școala fiind nevoită să asigure accesul la sistemul de învățare în online. (…) Frica (n. red. – de boală) din păcate este o vulnerabilitate. (…) În momentul în care un părinte anunță școala că are impresia că propriul copil ar putea să aibă simptome specifice, care sunt dificil de verificat, dificil de cuantificat, cred că înțelegem bine că elevii nu sunt obligați să meargă la școală contra voinței lor sau a părinților.“, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la postul TVR 1.

Sursa foto: captură TVR 1

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *