Social Știri generale

ONU: Fâșia Gaza este iadul pe Pământ pentru copii

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, și-a exprimat ,,un șoc profund” în legătură cu bombardamentele forțelor aeriene israeliene în Fâșia Gaza, în care au fost ucise peste 200 de persoane, inclusiv 60 de copii, și alte câteva mii, rănite. ,,Dacă există iadul pe Pământ, acesta este reprezentat de viața copiilor din Gaza”, a spus Guterres, potrivit unui comunicat al ONU.

,,Luptele au forțat peste peste 50.000 de oameni să-și părăsească locuințele și să-și caute adăpost în școlile, moscheile și alte locuri ale UNRWA (n. red. – agenția de ajutor a ONU pentru refugiații palestinieni), unde au acces limitat la apă, alimente, igienă și servicii de sănătate.„, a mai transmis oficialul ONU.

Acesta a îndemnat Israelul să stopeze acțiunile de evacuare de pe Teritoriile Palestiniene Ocupate, inclusiv în Ierusalimul de Est, în conformitate cu obligațiile care îi revin în temeiul dreptului internațional umanitar și al drepturilor omului.

Antonio Guterres a anunțat că face demersuri pentru deblocarea unor sume din fondurile ONU, care pot ajunge la 14 milioane de dolari. ,,Trebuie permis accesul rapid și neîngrădit pentru ajutoare umanitare în Fâșia Gaza.”, a mai transmis secretarul general al ONU.

Zeci de clădiri de birouri și locuințe, inclusiv spitale, au fost distruse sau avariate în timpul bombardamentelor. Oficialul ONU a mai declarat că-și spune speranța în comunitatea internațională pentru a sprijini rezolvarea crizei umanitare din regiune.

Sursa foto: ONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.