Știri generale Universitate

IAȘI | Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” lansează concursul de idei de arhitectură pentru viitorul complex sportiv

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași împreună cu Fundația Alumni a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași lansează un concurs național de idei de arhitectură pentru proiectarea complexului sportiv al UAIC. Acesta va fi construit pe terenul din strada Sărărie nr. 200, în municipiul Iași. Câștigătorul concursului va fi recompensat cu suma de 10.000 de lei.

Terenul pe care urmează să fie construit complexul sportiv al UAIC are o suprafață de 8.888 de metri pătrați. Complexul va avea o suprafață construită de 70% din suprafața totală a terenului, o înălțime maximă de 21 de metri (S+D+P+E) și va fi compus din bazin de înot la dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncțională, sală de forță și parcare, se arată într-un comunicat de presă.

Bazinul de înot va putea fi utilizat atât pentru activități competiționale, cât și pentru agrement. În sala de sport multifuncțională se vor practica activități sportive individuale și de echipă precum futsal, handbal, baschet sau badminton. Sala de forță va include un spațiu de antrenament cu aparate specifice, o încăpere pentru acordarea primul ajutor, o zonă sanitară, vestiare, etc. Parcarea va fi prevăzută și cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spații verzi și căi de acces.

Detalii despre concursul de idei de arhitectură pentru proiectarea complexului sportiv al UAIC sunt disponibile pe site-ul universității.

Sursa foto: iasitvlife.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.