Învățământ Știri generale

BOTOȘANI | 36 de grădinițe și școli din mai multe localități reintră în scenariul galben

Localitățile Brăeşti, Corlăteni, Cristeşti, Dângeni, Gorbăneşti, Roma şi Todireni au depășit pragul de o infectare cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Aici, 36 de grădinițe și școli intră în scenariul galben de funcționare. La nivelul întregului judeţ Botoşani, rata de infectare este de 0,32 cazuri la 1.000 de locuitori.

Scenariile au fost probate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerilor făcute de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, avizate de ISJ şi de Direcţia de Sănătate Publică.

Datele centralizate de ISJ arată că, din totalul celor 479 de grădiniţe, şcoli şi licee din Botoşani, 443 vor funcţiona în scenariul verde, care implică prezenţa la cursuri, fizic, a tuturor elevilor, iar alte 36 de unităţi de învăţământ vor asigura condiţii de prezenţă fizică doar pentru elevii din ciclul preşcolar şi ciclul primar, dar şi pentru cei din anii terminali.

Potrivit ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, în scenariul galben, elevii claselor V-VII și IX-XII vor susține activitățile didactice în format online. Excepție fac cei din școlile speciale, care merg în sălile de clasă, indiferent de scenarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.