Știri generale

IAȘI | Cadre didactice din cadrul USAMV, în juriul online de la VINARIUM 2021

Reputați specialiști în oenologie de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (fosta USAMV) vor juriza peste 1.200 de probe de vin, alături de 48 de jurați din 13 țări, în cadrul unei competiții internaționale. Joi 27 mai 2021 debutează VINARIUM 2021 – cel mai important Concurs Internațional de Vinuri din Europa de Est. Ediția din acest an se desfășoară online.

De la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, participă la VINARIUM 2021 prof. univ. dr. Valeriu V. Cotea, în calitate de președinte de comisie, și șef lucr. dr. Cintia Colibaba, ca membru în comisie.

Aflat la cea de a XVIII-a ediție, competiția este organizată în conformitate cu normele concursurilor internaționale de vinuri elaborate de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV). Aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internațional ai cărui membri sunt recunoscuți prin experiență și profesionalism. Pentru comunicare live se va folosi platforma ZOOM, iar evaluarea propriu-zisă se va face folosind aplicația de jurizare online, pusă la dispoziție de organizatori.

În cadrul competiției, se vor degusta și evalua 1.236 de probe. Vor participa 48 de jurați din 13 țări precum SUA, Olanda, Croația, Chile, Italia și Cipru. La Iași, la Facultatea de Horticultură a USV, vor ajunge aproximativ 300 de probe, etichetate și secretizate conform regulamentului concursului. În cadrul unui astfel de concurs, toți membrii juriului păstrează o atitudine neutră față de probele degustate, astfel încât, chiar și online, să nu ne influențăm reciproc. Fiecare comisie va degusta un număr de aproximativ 50 de probe pe zi. Rezultatele concursului vor fi făcute publice pe data de 4 iunie.”, a punctat șef lucr. dr. Cintia Colibaba, jurat în cadrul concursului și cadru didactic la Facultatea de Horticultură a USV Iași.

Sursa foto: 7iasitv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.