Social Știri generale

SUA | Cursuri doar cu prezență fizică, din septembrie, în New York, fără opțiunea cursurilor virtuale

Învățământul se va desfășura doar cu prezență fizică, din toamnă, în toate școlile din New York, fără să existe opțiunea cursurilor virtuale, a transmis primarul Bill de Blasio. Explicațiile vin ca urmare a discuțiilor purtate în ultima perioadă, potrivit cărora elevii care nu ar dori să se reîntoarcă la cursurile fizice ar avea posibilitatea să continue în mediul online.

,,Şcolile publice din New York – un milion de elevi – vor reveni în sălile de curs din septembrie toţi în persoană şi nu de la distanţă”, a spus edilul.

Ritmul de vaccinare în New York a fost unul foarte bun, ceea ce a dus la scăderea numărului de cazuri noi de COVID-19 la cel mai mic nivel din ultimele luni. Primarul de Blasio intenționează să redeschidă orașul în totalitate.

În prezent, 60% dintre elevii din oraș învață exclusiv online. Primarul orașului New York i-a invitat pe părinții care ezită să-și trimită copiii înapoi în clase să meargă să viziteze dotările și ,,cât de mult s-a făcut ca elevii să fie în siguranţă”. Edilul a precizat că școlile au capacitatea de a pune în aplicare reulile de distanțare fizică de un metru, deși a anticipat că autoritățile vor relaxa restricțiile până în toamnă.

Sursa foto: captură MSNBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.