Știri generale Universitate

SUCEAVA | Conferința Promovarea sănătății mintale în școală, la Universitatea „Ștefan cel Mare”

Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, organizează conferința Promovarea sănătății mintale în școală. Evenimentul are loc vineri 28 mai 2021și se adresează decidenților din educație, reprezentanți ai instituțiilor publice, parlamentari, directori de școli, inspectori școlari.

Conferința se desfășoară în contextul proiectului european PROMEHS – PROMOTING MENTAL HEALTH AT SCHOOL (Promovarea sănătății mintale în școală), proiect ERASMUS+ KA3. Echipa de proiect a dezvoltat și implementat un curriculum de promovare a sănătății mintale pentru grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee. În vederea implementării acestui curriculum în școli, au fost formați 250 de profesori din 20 de școli din județul Suceava. Beneficiarii proiectului sunt 1.300 de elevi și 3.000 de părinți.

Proiectul PROMEHS este cofinanțat de Comisia Europeană (2019 – 2022) și se derulează sub coordonarea unei echipe de cercetători de la Universitatea Bicocca din Milano. Participanții la proiect sunt universități și autorități publice din șapte țări europene, România, Croația, Grecia, Letonia, Portugalia și Malta.

În cadrul conferinței din 28 mai, participanții vor afla detalii despre proiectul PROMEHS, coordonat în România de conf. univ. dr. Aurora – Adina Colomeischi, decan a Facultății de Științe ale Educației, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, și vor avea oportunitatea să cunoască materialele elaborate în cadrul proiectului pentru elevi, părinți și profesori.

Prezentările din cadrul conferinței vor aborda importanța dezvoltării socio-emoționale, a stării de bine și rezilienței în școală și familie (conf. univ. dr. Petruța Rusu), descrierea manualelor și ghidurilor pentru elevi, profesori și părinți (lector univ. dr. Diana-Sînziana Duca) și prezentarea demersului de validare științifică a programului (asistent univ. drd. Alina Ionescu Corbu).

Formarea profesorilor în vederea promovării sănătății mintale în școli a fost coordonată de lector univ. dr. Liliana Bujor (USV), iar din echipa de formatori au făcut parte asistent univ. drd. Alina Ionescu Corbu (USV), asistent univ. drd. Romina Bondor (USV), prof. consilier Adriana Nichitean (Centrul Județean de Resurse și Asistență Psihopedagogică, Suceava) și prof. consilier Narcisa Popa (Centrul Județean de Resurse și Asistență Psihopedagogică, Suceava).

Conferința va fi organizată la sediul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Aula Magna, corp A.

Sursa foto: Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.