Învățământ Știri generale

BACĂU | Toate unitățile de învățământ, în scenariul verde

Elevii și preșcolarii din județul Bacău merg fizic la școală, respectiv grădiniță, de joi, la toate clasele. Toate municipiile, orașele și comunele au trecut în scenariul verde, sub pragul de un caz la mia de locuitori.

Decizia a fost luată pe 26 mai, în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, în sistem audio-conferință, în care a fost analizată situația privind incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în localitățile din județul Bacău. Toți preșcolarii, școlarii și elevii merg la cursuri după scenariul verde, respectiv cu participare fizică în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Hotărârea C.J.S.U. Bacău prevede că scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău se vor actualiza ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină.

În total, în județul Bacău sunt 497 de unități școlare, grădinițe, școli gimnaziale și licee / colegii, integrate în 186 de unități cu personalitate juridică (unitate de bază care are în subordine și alte structuri).  În aceste 186 de unități sunt înscriși 15.660 de preșcolari (grădinițe), 27.899 de școlari de învățământ primar (clasele 0 – IV), 4.802 de elevi în clasele a VIII-a și 5.281 de elevi în clasele terminale de liceu a XII-a și a XIII-a. În celelalte clase (a V-a, a VI-a, a VII-a, respectiv a IX-a, a X-a și a XI-a) sunt 9.804 elevi. În total, la catedră se află 5.091 de cadre didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.