Știri generale Universitate

Cei care vor un loc la SRI se pot pregăti și la Universitatea din București, ASE sau Politehnica

Universitatea din București, Universitatea Politehnica și Academia de Studii Economice București sunt instituțiile de învățământ care îi pot pregăti pe viitorii angajați ai Serviciului Român de Informații (SRI). Unitățile de învățământ superior au protocol de colaborare, în acest sens, cu serviciul intern de intelligence.

,,Puteți studia la ASE, la Politehnica sau la Universitatea din București, pentru un loc în SRI. Nu, nu o să primiți armă. Da, o să vă întrebăm periodic de note.”, a scris echipa de comunicare a Serviciului Român de Informații, pe pagina de Facebook.

Durata studiilor este de patru ani, la Universitatea din București, și de trei ani, la celelalte două instituții de învățământ superior. Cei care vor să aleagă această opțiune pentru a lucra apoi la SRI se pot înscrie până în data de 4 iunie. Vor susține un interviu de selecție, evaluare psihologică preliminară, evaluare psihologică complexă și examinare medicală. Probele vor fi date în unități specializate ale SRI.

Locuri disponibile în universitățile partenere

UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREŞTI (durata studiilor: 4 ani)
Facultatea de Inginerie Electrică
Domeniul:
– Inginerie electrică – 3 locuri;
Facultatea de Automatică şi Calculatoare
Domenii:
– Calculatoare şi tehnologia informaţiei – 10 locuri;
– Ingineria sistemelor – 4 locuri;
Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei
Domenii:
– Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale – 11 locuri;
– Calculatoare şi tehnologia informaţiei – 7 locuri;
Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică
Domeniul:
– Mecatronică şirobotică – 2 locuri.

UNIVERSITATEA BUCUREŞTI (durata studiilor: 3 ani)
Facultatea de Matematică şi Informatică
Domenii:
– Informatică – 13 locuri;
– Matematică – 1 loc;
– Calculatoare şi tehnologia informaţiei – 1 loc.

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI (durata studiilor: 3 ani)
Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică
Program de licenţă:
Informatică Economică – 3 locuri.

Potrivit unui document al SRI, pe durata studiilor universitare de licenţă, candidaţii declaraţi ,,Admis” pe locurile alocate Serviciului Român de Informaţiivor fi înmatriculaţi la instituţiile civile de învăţământ superior respective şi luaţi în evidenţă de Academia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazul” din cadrul SRI, cu statut de student militar. Pe perioada deţinerii statutului de student militar, Academia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazul” asigură pregătirea militară şi acordă drepturile de personal aferente acestui statut. Studenţii militari înmatriculaţi de instituţiile civile de învăţământ superior în beneficiul SRI încheie un contract de şcolarizare cu Academia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazul” pe componenta de pregătire militară şi un angajament cu Serviciul Român de Informaţii privind perioada de timp pentru care au obligaţia de a activa în cadrul Serviciului, respectiv 10 ani de la finalizarea studiilor universitare de licenţă.

Sursa foto: facebook.com / SRI

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *